HOME    |    OFFERTE    |    LINKS    |    CONTACT   


BEHANDELING


Pannen_Riet_Rietimpreg Andelst

Wij spuiten/impregneren de daken met Dakreiniger Prof. Voor het beste resultaat dient de ruimte tussen de stengels een open structuur te hebben.

Het beste kan worden gespoten als het een aantal dagen droog is geweest en de temperatuur zich boven de 15 graden bevindt. De algen en mossen zijn actief, ze groeien en hebben dorst, dus nemen ze na het bespuiten direct het middel op. Om het vocht op te nemen is tijd nodig. Voor een effectieve behandeling moet het dak tenminste 30 minuten vochtig zijn en blijven. Het dak moet dus voldoende nat gemaakt worden.

Er is hiervoor ongeveer 1 liter oplossing nodig per vierkante meter. Dus niet nevelen, eerder besproeien.


ONDERHOUD RIET


50 jaar geleden werd bijna geen onderhoud gepleegd aan rieten daken op het gebied van algen- en mos bestrijding. Algen en mos op een rieten dak schenen geen nadelige effecten te veroorzaken met betrekking tot de levensduur van het dak (voor een normaal pand ligt de levensduur tussen de 30 en 50 jaar).

Dit lijkt de laatste jaren te veranderen. Het blijkt nu zo te zijn dat met name algenontwikkeling, zeker wanneer algen een gesloten laag vormen, wel een zeer negatieve invloed op de levensduur van het dak heeft.

Een geringe investering in preventief onderhoud betaalt zich terug in de vorm van een redelijke levensduurverlenging van het rieten dak.